HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2019 Çarşamba - 08:39

İşte  Soyer’in çılgın projesi… Büyükşehir'de revizyon iddialarına net mesaj!

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Tunç Soyer, çılgın projesinin çocuk köyü olduğunu belirtti. Soyer, “Kentin iki ucunda çocuk köyü açacağız. Çocuk belediyeleri, gençlik meclisleri kuracağız” dedi. Soyer, Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde belediye kadrosunda değişim olmayacağını söyledi.

İşte  Soyer’in çılgın projesi… Büyükşehir de revizyon iddialarına net mesaj!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Halk TV’de Enver Aysever’in konuğu oldu.

Soyer, kente yönelik projeleri ilişkin detaylara yer verirken belediye kadrolarında revizyon iddiası için de net konuştu.

ÇILGIN PROJEM: ÇOCUK KÖYÜ
Projeleri ile ilgili olarak ilk ipuçlarını veren Soyer, “ En çılgın proje çocuk köyü. Kentin iki ucunda çocuk köyü açacağız. Çocuk belediyeleri, gençlik meclisleri kuracağız. Herkese dokunacak bu projeler” dedi.

REVİZYON İDDİALARINA YANIT: KİMSEYE DOKUNMAYACAĞIZ
Soyer, Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde belediye kadrosunda ciddi revizyon yapılacağı iddialarına ilişkin ise “ Genel Sekreterden başlayarak temizlik işlerinde çalışan işçilere  kadar kimseye dokunmayacağız. Birlikte çalışacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Sadece bir şey ilave edeceğiz. Bu kentle ilgili vicdanlarını sorumluluk duygularını artırmaya çalışacağız” dedi.

ÇÖP KONUSUNDA AVRUPA’DAN ÖRNEKLER VERDİ
Soyer, İzmir’in temel sorunlarından biri olan olan katı atık bertaraf tesisinin çözümü için Avrupa’daki örnekleri işaret etti. Soyer, “ Vatandaşın kaygıları var yerle ilgili. Dünyada örnekleri var. Londra’da merkezde katı atık bertaraf tesisi var. Viyana’da kentin içinde var. Bunlar koku yapmıyor. Teknoloji katı atığın bertaraf edilmesinde kesin çözümler ortaya koyuyor. Buralar enerji üretiyor. Biz de enerjiyi üretmemiz gerek. Ayrıştırılan çöpten enerji üretmek önemli bunu vatandaşla birlikte yapacağız” dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ULAŞIMDA ÖZEL İNDİRİM
Kentte deniz ulaşımına dönük hamleler yapacaklarını söyleyen Soyer, iskele sayısını arttıracaklarını ve başarılı öğrencilere özel indirimler uygulayacaklarını da anlattı.

SPOR KULÜPLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ, KÜLTÜR SANATIN BAŞKENTİ OLACAĞIZ
İzmir’in kültür başkenti haline geleciğini söyleyen Soyer, “İzmir'i dünyanın en çok mavi bayraklı plajına sahip olan kent yapacağız. İzmir’in asırlık tüm spor kulüplerine sahip çıkacağız. Dünyada yapılan ne kadar şampiyona varsa hepsine ev sahibi olmaya talip olacağız. Hayvan dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek de bizim asli görevimiz. Seferihisar’da yaptık. Daha iyisi İzmir’de mümkün. İzmir Kültür başkenti olacak. Bu mümkün, dolasıyla bunu yapacağız. İzmir’de yetişmiş sanatçı kadroları çok. Bütün bunların genç nesillerin önünü açacağız. Türkiye müzik ve sinema İstanbul’da çok tıkanmış durumda. Bir sinema filmi İzmir’de çekildiğinde herkes çok mutlu oluyor. Hayat kolay, çok daha doğa alanı var. Biz bunu sağlayacağız. Bu İzmir’de iklimin değişmesi demektir. İzmir’de yaşam kültürüne çok etkisi olacak. İzmir müzik medya kültürüne ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir kent. Bütün bununla birlikte gençlerin önünü açacak.”

ADAY OLAMAYAN ADAY ADAYLARIYLA ÇALIŞMAK İSTERİM
Soyer, “Partide çok sayıda aday adayı vardı. Hepsi kendini layık görüyordu. Çok çalıştı. İnanılmaz kaliteli pırıl pırıl kenti için yüreği çarpan adaylar vardı. Ben bir çoğunu hiç tanımıyordum. Adayların dosyalarına baktığımda İzmir hakikaten çok şanslı. Büyükşehir Belediye Başkanı olursam kaybeden aday adaylarıyla da çalışmak isterim. Hepsinin hayalleri var projeleri var. Hepsi önemli fikirler taşıyor" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İ YÖNETMEK DAHA KOLAY
Nüfusu az bir ilçede belediye başkanlığı yapması nedeniyle Büyükşehir’de zorlanacağı eleştirileri üzertine ise “40 bin nüfuslu şehri yönetmek bazen daha zor. İzmir’de üniversiteler var öğrenciler var. STK’lar var. Akademisyenler var. Meslek odaları var. Bunlarla birlikte ortak akıl yaratmak kenti yönetmek mümkün ve kolay” dedi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Tunç Soyer neden hedef tahtası oldu?
 
İzmir'de gece yarısı dehşet: Kahvehaneyi taradılar!
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 13 Şubat 2019 Çarşamba 18:12

Birisi vizyon mu dedi? :) Şaka bir yana şanslı bir belediye başkanı olacaktır Soyer, Aziz Başkanın başladığı ve ya başlanması an meselesi olan vizyon projeleri, Soyer zamanında bitecek. NarlıdereBuca Metroları, Çiğli Tramvayı, Iskeleler.. Izmir Azizdir Aziz Kalacak..

Yorumu oyla      5      5  
Eleştirelim de... 13 Şubat 2019 Çarşamba 17:36

Yorumları okudum her zaman ki gibi. Dikkatmi çekiyor Gürkan rumuzlu yorumcu herşeye yorum yapıyor. Kendi çalíyor kendi oynuyor. Hep savunmada. Eleştirileri hep iktidara. Normal. Yorumlarından anlaşıldığı kadarıyla köyü bir CHP sempatizanı. Bende CHP''ye oy veriyorum.İktidarı eleştirdiği kadar bu gün CHP''nin İzmir ve ülke siyasetindeki yanlış icraatlarını da burada sıralayabilir mi? Kemal Kılıçdaroğlu partiyi iyi yonetdbiliyor mu? İzmir adayları doğru mu seçildi? Vs

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 13 Şubat 2019 Çarşamba 15:48

Dikkatimi çekti de iki hıyarcı yorumcu resmen yazı başlığı atmış noktalama işaretleri kısaltmalardaki düzgünlük çok özenli yazılmış ve bir de mhpli olduğu da açık bir şekilde görülüyor "ülkücü katili" lafından. Anlaşılan o ki bu muhterem "Cumhur" ittifakının baş diyecektim ama boş savunucusu.

Yorumu oyla      5      5  
TC misafir 13 Şubat 2019 Çarşamba 15:35

"İki hıyara yedirmeyiz!" diyen ampulzade! nüfusun %99'u müslüman olan ülkeyi kuran CHP mi din düşmanı yoksa alacağı oyla ahiret beratı vaat eden mi? Daha ne kadar dini sömüreceksiniz? Chp - hdp ittifakını arayanlar, önce osloya, habura ve dolmabahçeye bakacaklar. Fetöye bunca zaman her istediklerini verenler 17-25 aralık öncesini unutmayacaklar. 15 temmuza giden yolun taşlarını kimin döşediğine iyi bakacaklar. Kartal'da çöken binanın ilçesi Chp'li, peki bu binaları imar barışı ile yasal hale getiren hangi zihniyet! Yasal hale gelen bu kaçak binaların yıkılmasını hangi parti imar barışı ile engelledi? Adana Aladağ ilçesinde 11 kız öğrenci hangi partili belediyenin ihmali sonucu diri diri yanarak can verdi? Pkk ile mücadele ettiğini ileri sürenler 2000-2018 arası şehit sayısına bakıp pkk illetini kimin dirilttiğine bakacak önce. Ulan! yerel seçimde sadece belediye başkanları seçilecek çöp toplanacak, asfalt dökülecek yol yapılacak eyt'nin bununla ne alakası var diyorsun da be ulan terörle mücadelenin belediye ile ne alakası var? Belediye başkanı mı çözecek sorunu? Ülkücü katili diye milleti bölmeye yeltenenler önce bu halkı ve bu milletin meclisini bombalama adiliğini gösteren suçu ispatlanmış fetöcü Mehmet Dişli'nin kardeşi Şaban Dişli'yi neden Lahey Büyükelçiliğine atadınız? Bu da belediye başkanının görev sorumluluğunda değil mi? Ee hıyarı doğradık ayranın içine kattık tuzu da bol oldu afiyet olsun.

Yorumu oyla      5      5  
Can çiler 13 Şubat 2019 Çarşamba 14:58

Güzel bir proje mutlaka yapılmalı. Ama bu çılgın proje Bb Başk adayının en önemli projesi olamaz. Sanırım başında bu şekliyle yer almasında bir sorun var. Yine de eleştiri dozunu kaçıranlara şunu söylüyorum Akp nin açıkladığı millet bahçesi projesinden daha gerçekçi daha önemli diyebilirim.

Yorumu oyla      6      6  
Gürkan 13 Şubat 2019 Çarşamba 14:06

Dün yağ kuyruğu vardı diye ağlayanlar bugün iki hıyara yedirmeyiz diyorlar. Dün o yağ kuyrukları niye oldu diye hiç kendinize sordunuz mu ? Dünya savaşı sırasında, dünyadaki petrol krizleri zamanında, Kıbrıs çıkarması yüzünden yediğimiz ambargolar zamanı hükümetin yanında durmayanlar şimdi masal anlatıyor. Genel seçimlerin yerel seçimlerden geçtiğini anlamayan tip alt tarafı asfalt dökecek belediye başkanı seçeceğiz diyor :) Şaka gibi ! Birde hala FETÖ diyor :) yahu bu yapıyla yıllarca beraber yürüyen ben miyim? Ekonomiyle, sebze-meyveyle belediyenin ne alakası var demek de ayrı bir komedi. Yerel yöneticiliği sadece çöp toplamak, asfalt atmak olduğunu zanneden tipe ne söylesek boş ama olsun :)

Yorumu oyla      5      5  
Partili 13 Şubat 2019 Çarşamba 13:23

Ne çok boş konuşan var yorumlarda. Ağzı olan konuşmuş. tamam kardeşim Konak'tan Liman'a kadar trafiğe kapatalım. Gelişmiş ülkelerde Kordon gibi yerlere hiçbir motorlu taşıt giremiyor. Bakkala bile arabayla giden bir milletiz. 2 gün sonra ona da isyan edersiniz. Ülkemizde bisiklet ve toplu taşıma kültürü yok. Bürokrasiye gelince, şimdiye kadar liyakatle geldi tüm bürokratlar. Aşama aşama yükseldiler. zaten çoğu emekli olacak. yeni yükselmeler olabilir. Kocaoğlu çalışmayan hiçbir adamı bir yere getirmedi. Ayrıca o kadroları sadece değiştirmek için değiştirmek aksine faciaya yol açar.

Yorumu oyla      9      5  
İki hıyara yedirmeyiz 13 Şubat 2019 Çarşamba 12:34

İKİ HIYARA YEDİRMEYİZ ! Hiç bir şey bu ülkede normal yürümüyor. Yerel seçim yapacağız ama işi beka sorununa bağlıyoruz. Ekonomiye, EYT''ye bağlıyoruz. Güvenlik politikalarını, ekonomi politikalarını belediyeler mi belirliyor arkadaş ? Altı üstü, yoluna asfalt dökecek, sokağına kaldırım yapacak, binanı buraya yap diyecek, çöpünü toplayacak adamları seçeceğiz yani. Ne bekası ? Ne EYT''si ? Aday çıkmış "İşsizliği çözeceğim" diyor. Nasıl çözeceksin bi anlatsana ? Pahalılıktan dem vuruyor "ekonomi kötü" diyor. Nasıl düzelteceksin bi anlatsana ? Ulan... Belediye başkanının EYT ile ne alakası var ? Belediye meclis kararıyla olacak iş mi o... Adam çıkmış belediye çalışanlarına asgari ücretin üzerinde maaş vereceğim diyor. İyi de kaç tane belediyen var elinde, seçim öncesi mi aklına geldi ? Daha önce neden vermedin ? Hoş normal olan ücreti çok verdin sanki. Senin belediyenin çalışanları değil miydi daha dün maaşını alamadıkları için grev yapanlar ? Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorsunuz. Belediyelerin görevlerini bilmiyor olamazsınız ? Bilmiyorsanız o daha da fecaat zaten. Bilmediğin işe niye talip oluyorsunuz o zaman... Tamam... AK Partili belediyelerin hataları yanlışları yok mu ? Var elbette. Yazdık, yazıyoruz. Lakin senin belediyeleri daha iyi yöneteceğine nasıl emin olalım ki ? Yönettiğin belediyelerin hali ortada. PKK''ya araç göndereninden, genel başkanına rezidans hediye edip aday olanına kadar her şaibe var üzerinde. İzmir orada işte yetmez mi belediyecilikteki hizmet anlayışını göstermeye. E bir de Nurettin Sözen facian var hala unutulamayan. Sadece ülkeyi yönetmekte değil, belediyecilikte de sabıkalısın yani ! Belediyeciliği konuşacağımız yerde ekonomiyi, sebze meyveyi, güvenliği, EYT''yi konuşuyoruz. Ne alakası var bunların yerel yönetim seçimleriyle. Kartal da çöken binayı ne zaman konuşacağız ? 20 can gitti... Müteahhit hırsız demirden, betondan çaldı anladık ta; belediyeler niye var çaldırmamak onların görevi değil mi ? İmarı, iskanı Maliye Bakanı mı veriyor... Teyzenin birine "Pazarlardaki fiyatlardan haberin var mı?" diye soran İmamoğlu: Senin çöken binada giden canlardan haberin var mı ? Tam da yerel yönetimlerin sorumluluğa ile alakalı bir konu ama soğan kadar kokmadı, EYT kadar gündem olmadı. Vicdansızlar...Hadi yüklensene buradan hükümete ? Yüklenemiyorsun senin partinin belediyesi çünkü... Ben cahil bir vatandaşım "Beka sorunu" nedir bilmem. Fakat... Cumhuriyeti kuran M.Kemal''in partisi olduğunu idda eden CHP, Cumhuriyeti bölmeye çalışan PKK''nın siyasi uzantısıyla ittifak yapıyorsa... HDP eş başkanı, CHP ve kendini Türk miliyetçisi olarak tarif eden İP''in kurduğu Millet ittifakına destek veriyoruz diyorsa.... HDP Samsun eş İl başkanı, MHP den aday olamayınca ayrılıp İP''ten aday olan adamı destekliyoruz diyorsa... Ülkücü katilini, ülkücüyüm diyenler aday olarak kabul ediyorsa... Erbakan''ın kurduğu bir parti, din düşmanı CHP''ye destek veriyorsa... Bu kadar ideolojik ve siyasi açıdan birbirine aykırı yapı bir araya geliyorsa... PKK''yı Türkiye''de bitirip yurt dışındaki unsurlarına askeri operasyon yapan, ülkeyi ele geçirmek için CİA destekli 15 Temmuz darbesini yapan Fetö ile mücadele eden ve bu mücadeleyi birlikte yürüten AK Parti ve MHP''nin kurduğu Cumhur İttifakına karşı bu kadar benzemezin bir araya gelmesini sağlayan güç kimdir? Ülkeyi bölmek ve uluslararası güç odaklarına peşkeş çekmek isteyen bu yapılarla yapılan mücadelenin son bulması, yarın ne sorunu olarak karşımıza çıkar ? Öte yandan CHPli vekil "İstanbul''u, Ankara''yı alırsak Erdoğan''ın meşruiyeti tartışılır" diyorsa... Gözümle gördüm kulağımla dinledim atmıyorum yani. Tatanka Muharrem kazanırsak Erdoğan beş yıl daha oturamaz o koltukta diyorsa... Belediyere başkan, mahallelere muhtar seçilecek bir seçimde muhalefet "Erdoğan''ı devireceğiz" diyorsa biz yerel seçim değil, adı yerel seçim olan genel seçim yapıyoruz demektir. İki hıyara Erdoğan''ı yedireceğiz öyle mi ! Ulan...HDP, MHP''den aday olamayınca istifa edip İP''ten aday olan birini neden destekler ? Tamam... Cahiliz dedik te olup bitenin ne anlama geldiğini anlamayacak kadar da saf değiliz !

Yorumu oyla      8      16  
DOĞAN GÜKRER 13 Şubat 2019 Çarşamba 12:21

İNŞALLAH KAZANAN OLURUZ BIZ SİZİN YANINIZDAYIZ????????

Yorumu oyla      11      8  
Revizyon 13 Şubat 2019 Çarşamba 12:08

Bence revizyon yapılmalı ibb ait tüm kurumlarında. Çalışmayan memuruna işçisine şirket elemanına yaptırım olmalı. Hepimizin vergisi bu. Örnek altındağda su faturaları 2 ay oldu gelmedi

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Tunç Soyer neden hedef tahtası oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... Tunç Soyer neden hedef tahtası oldu?
Demokrat Parti İzmir adayını açıkladı!
Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı.
Zeybekci: Bu şehrin arıtması yok hükmünde!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir'in ...
 
AK Parti kritik yasa teklifini TBMM'ye sundu
AK Parti, Meclis'e yasa teklifi sundu. Teklif, Bölge Adliye Mahkemeleri'nin ...
İYİ Parti Foça'da 4 istifa birden!
Foça ilçesinde Millet İttifakı ortağı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
CHP'li Sındır’dan AK Parti’ye çarpıcı benzetme: Koyun postuna sarılmış asker gibi...
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr.Kamil Okyay Sındır, 17 yıldır İzmir'de ...
 
CHP Menemen adayı Aksoy'dan coşkulu seçim startı
CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy  Merkez seçim bürosunu ...
CHP Lideri İzmir’e geliyor: İşte programı!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir’deki belediye başkan adaylarını kamuoyuna ...
'Patates üzerinden ters köşe yapmaya çalışıyorlar'
Kastamonu'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş fiyatlara değindi, "Baktılar ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva